Vladimír Zeman

Kauza Babiš - tak je hotovo?

7. 09. 2017 13:20:09
Demokratický, solidní a rovný souboj politických stran dostal pořádnou ránu. Zasáhl někdo třetí, ve prospěch některých politiků, proti dalším politikům. Ten třetí u toho nesmí být, to pak nemá naše parlamentní demokracie význam.

Imunita poslanců je věc nesmírně důležitá. Právě proto, aby nemohlo docházet k podobným zásahům policie. Zadržet poslance, aby se nemohl zúčastnit hlasování a pod. Tento trend se začal při druhé volbě prezidenta Havla, kdy poslanec Sládek byl zadržen k podání vysvětlení. Na nezbytnou dobu, aby se nemohl zúčastnit hlasování. Jen díky tomuto zásahu policie prezident Havel obhájil post i na druhé období. Ten jediný, policií zadržený hlas rozhodl. Ostuda, o které se radši nemluví.

Co teď? Přece všichni vědí, že v okamžiku zvolení Babiše a Faltýnka bude oběma automaticky přidělena imunita poslance. Tak se začne nanovo? To už by to nemuselo vyjít. Kdo ví jak bude poslanecká sněmovna vypadat. Tak se začne horečně vyšetřovat, aby se mohlo jít před soudce se žádostí o udělení vazby? To budou samozřejmě s velkou intenzitou napadat obhájci obou pánů, a že si pan Babiš může dovolit ty nejlepší. Troufne si soudce udělit vazbu na tak chatrnou obžalobu? Aby se pak zase nemuselo vyplácet odškodné. V tom vede paní Jourová - za 33 dní vazby odškodné 2,7 milionu, teď se bude vyplácet odškodné sestře z Rumburka - za 8 měsíců vazby 5 milionů, lze jenom doufat, že nakonec David Rath dostane natvrdo aspoň těch 16 měsíců, ty má už za sebou ve vazbě, tak ho nechají jít. To by byla pálka, řekl bych nejmíň deset milionů, takže by mu vrátili to, co mu našli v krabici od vína. Nezákonné vazby poslanců ODS jsou už snad taky vyřešeny. Je toho dost co musíme platit ze svých daní, kvůli přehmatům justice.

A že by kauza Babiše a Faltýnka mohla nějak oba poškodit? Nenechte se unášet planými nadějemi pánové a dámy z TOP 09, ČSSD a ODS. Český člověk je vycvičen dlouhým obdobím totality, aby nestartoval na první našlápnutí. Zvolili jste silové řešení, argumenty máte velice chabé. Myslím, že to z preferencemi ANO 2011 moc nehne.

To není jako v Německu, kde se paní kancléřka vynachválí, jak udělala dobře a jak to bude dělat dál, že láká migranty. A může se namítat jak chce, že v Německu je těch migrantů nejméně milion, integrováno je zatím jen 28000 a to nejen v Německu. Kde je těch 972000 migrantů, to paní kancléřka neřekla a nikdo se na to radši ani neptá. Němci potřebují silného vůdce, jsou opět nejsilnější v západní Evropě a jejich kancléřka je nekorunovanou královnou Evropské unie. A tak jí budou opět volit. Zmínil někdo teď před volbami, že kancléřka Merkelová čelí nejméně 1000 žalobám kvůli imigraci? Zmínil překvapivě ČT 24, i když pouze jako poznámku na té běžící liště ve spodním okraji obrazovky. Komentář k tomu jsem už ovšem neslyšel. A že by německá prokuratura žádala bundestag o vydání paní kancléřky? To se ve slušné společnosti přece nedělá, zvláště před volbami ne.

Pan Babiš se svým Ano byli u toho, že se konečně daří vybírat daně a že jen díky tomu může Sobotka bezuzdně slibovat nárůsty mezd. Jen díky tomu, že se daří vybírat daně. Pomocí EET a měsíčního hlášení. Obou Babišových projektů, které svým významem kvalitativně překročily dobu.

Autor: Vladimír Zeman | karma: 32.37 | přečteno: 999 ×
Poslední články autora