Policejní ovlivňování voleb v přímém přenosu.

Připomínka pana Babiše o podobnosti jeho pronásledování s praktikami státní bezpečnosti v totalitním režimu je zcela opodstatněná. Nejde totiž o nic jiného než o odstranění někomu nepohodlné osoby. Aby se nemohl zúčastnit voleb.

Zcela zřejmě o nic jiného nejde a pana Dědečka to nemusí rozčilovat. První případ tohoto znění bylo zadržení dr. Sládka, tehdejšího předsedy Republikánů. A tam se ani nemuselo žádat o vydání Poslaneckou sněmovnou. Prostě byl jenom zadržen pro podání vysvětlení. Že zrovna probíhala prezidentská volba a Parlament byl rozdělen přesně 50 na 50%? Tak tento jediný policií zadržený hlas rozhodl o zvolení Václava Havla prezidentem na jeho druhé období. Připomnělo mě to tehdy běžné akce policie v totalitním období, kdy v pátek navečer uspořádala zátah na trampy (tehdy se jim říkalo čundráci) na nádraží v Braníku. Chystali se odjet posázavským Pacifikem  na své osady na Sázavu. Nešlo o nic jiného než o běžnou kontrolu občanek. Pak policie odjela, jenže mezitím odjel i poslední vlak. Bez čundráků samozřejmě. O nic jiného nešlo. Ani Martě Kubišové přece nikdo nic neudělal, jenom jí zakázali zpívat. Za to, že políbila Dubčeka.

V naší stále ještě mladé demokracii to zpočátku vypadalo nadějně. Ta nikým nevolená moc soudní se dlouho rozkoukávala. Pak už to šlo ráz na ráz. Marie Součková ministryně zdravotnictví ve Špidlově vládě. Pronásledování, které ji stálo zdraví - bez konkrétního výsledku. Kam se až potáhne kauza Vlasty Parkanové ohledně nákupu letadel Casa? Kauza armádních vozidel Tatra, tisku lístků na tramvaj Ivo Rittiga, snad jedině kauza bojových vozidel Pandur lobisty Dalíka je dotažena do pravomocného rozsudku. Kdy bude dokončena kauza Petra Nečase, jeho manželky Jany a jejích kabelek, co pan doktor Rath, paní ing. Alena Vitázková? To ty jejich kauzy neskončí nikdy? Konec vlády Petra Nečase po akci policie, které se jinde ve světě neřekne jinak než vládní puč.

Na straně druhé nic nedělání v kauze prodeji domů pracovníků OKD, ticho po pěšině v kauze Lidový dům. I podivné zbohatnutí někdejšího premiéra Grosse nebylo nikdy uspokojivě vysvětleno.

A kauzy, na kterých si justice vylámala zuby? Nezákonná vazba Věry Jourové stála státní rozpočet 2,6 miliónů. Za 33 dní vazby. Kolik se bude muset vyplatit doktoru Rathovi za 16 měsíců nezákonné vazby?

A jsme u dotací. Kolik se postavilo zbytečností za dotační peníze. Cyklostezky od nikud nikam, navíc s umělým osvětlením. Malešický park, kde vodní kaskáda fungovala asi jenom při kolaudaci, oprava silnic v okolí Kolína, která rozhodně nebyla úplně nutná, šlo jenom o to utratit dotační peníze. A je spousta silnic, které opravy opravdu potřebují. Dotace jsou zlo, zvláště ty evropské. Těmi drží Evropská unie všechny své členy pod krkem.

A zcela zbabělý útok na člověka, který ve funkci ministra financí udělal řádově víc práce, než ti politici předtím. Silně je urazil. Tím, že přirozeně poukázal na rozdíl člověka, který svou prací uspěl, proti neschopnosti politiků, kteří nic jiného, než žvanit ve sněmovně neumějí. 9 let stará záležitost se bude řešit teď před volbami. Jestli je tam vůbec nějaké snítko podezření, tak ho nese plně úředník, který tu dotaci přidělil. On musel všechny pochyby vyvrátit, ten úředník. Je to stejné, jako když já si podám žádost o dotaci na kotel. Úředník mi musí vysvětlit, proč mi jí nedá. Něco tam nehraje, on musí říct, co. A ne, že za devět let někdo přijde, že jsem čerpal dotaci neoprávněně.

Držím Babišovi palce a budu ho volit, i když si myslím, že opět nikým nevolená moc soudní, zvítězí. Babiš bude rozpracován a není tudíž možné aby byl premiérem. Těch řečí, že to ústava neumožňuje.To by Pražská kavárna už nevydržela.

 

 

 

Autor: Vladimír Zeman | středa 16.8.2017 7:34 | karma článku: 45,58 | přečteno: 5875x