Vladimír Zeman

Kampak Trumpe, trampe kamaráde....

26. 07. 2017 7:55:28
Tak už je to půl roku. Úspěchy zatím pouze dílčí, i když teď schválený začátek procesu jednání o zrušení Obamacar, je možná konečně průlom. Snaha o regulaci migrace do USA zatím pouze ve fázi pokusu.

Ovšem to co zažívá Amerika v posledních týdnech je její super ostuda. Vyšetřování Senátu možné ruské podpory Trumpa ve volbách a hlavně ruský (vypadá to skoro, že zásadní) vliv na výsledek voleb. Zatím vždy ať už byla kampaň jakkoliv vyhrocená, se Amerika sešikovala za svým prezidentem. Toto zpochybňování prezidentských voleb je Ameriky nedůstojné, před celým světem trapné a ponižující. Putin ovlivnil americké volby? Jak? Že možná dával opatrně najevo, že by se mu Trump líbil víc než Clintonová? To rozhodlo u amerických voličů? Navíc masivní podpora Clintonové všemi hlavními masmédii, jak v USA, tak v Evropské unii, byla bez jakýchkoliv zábran a skrupulí. Trump vylíčený jako bezohledný miliardář, který si může sáhnout na "pussy" kterékoliv krasavice, na kterou si ukáže. Co se ozvalo "postižených a takto zneuctěných dam".

Na druhou stranu vyplula pouze aféra Hillary s jejím zneužíváním soukromé korespondence na služebním emailu. Vyšetřována Senátem by měla být ona, jestliže to mohlo znamenat ohrožení bezpečnosti Spojených států. Ne to, že to nějaký hacker (Rus, nebo Tatar to je snad jedno), zveřejnil. To se v dnešní pomatené době plné útoků na twitteru nebo fasebooku stane velmi snadno. To vážně stačilo na to aby Hillary prohrála volby?

Aféra snad brzo vyšumí a prezident Trump bude moci konečně zabrat. Měl by dát dohromady především zahraniční politiku Spojených států. Pomoci by mu mělo ohlédnutí za historií nikoliv dlouhou, stačí posledních 100 let. Tolik času uplyne letos od bolševické revoluce. Pak nabraly události takový spád, že se člověk nestačí divit. A o všem už vycházejí historické encyklopedie, knihy, regulérně vydávané a prodávané (tedy žádný samizdat). Kdo má zájem, ten se doví. V r. 1919 intervence 14 států do Ruska k potlačení bolševického státu. Zásah do probíhající občanské války v Rusku, který do té doby neměl obdoby. Po druhé světové válce Churchill prohlásil v poselství maršálu Stalinovi: "Budoucí generace ocení, čím jsou zavázány Rudé armádě, stejně jako to bezvýhradně uznáváme my, kteří jsme byli svědky těchto hrdinských činů". Už 5. března 1946 týž Churchill ve Fultonu ve státě Missouri volal k americkému lidu, že je nutno vytvořit spojenectví mezi Velkou Británií a Spojenými státy proti "vzrůstajícímu ohrožení a zkáze křesťanské civilizace" ruským komunismem. Tím vlastně odstartoval studenou válku, která tak výrazně ovlivnila generaci těsně poválečných ročníků, tedy mou generaci. Bezduchá imperialistická snaha o ovládnutí světa, porodila bezduchý komunismus.

Spojené státy se staly světovým četníkem. A další prohry rychle následovaly. Korejská válka, Vietnamská válka, a dále už Blízký východ - Irák, Afganistán, Sýrie, severní Afrika - Libye, Egypt z velkým podílem USA na uprchlické krizi v Evropě.

Hledat nepřítele v Rusku, které už 25 let buduje demokracii, je další velký omyl Ameriky. Už to 25 let není Sovětský svaz. Stejně jako vždycky byla omylem politika sankcí proti zemím, které projevovaly jiný názor. Kuba, Venezuela, Írán, Rusko, severní Korea (jak si s problémem "severní Korea" teď po těch sankcích a dalších ještě tužších, Amerika poradí, to je záhadou).

Máte toho pane prezidente na práci dost. Předvolební sliby, že se podíváte i na záhadu atentátu na JFK (doslova cituji: "Jak mohl jeden člověk zasáhnout prezidenta ze dvou směrů najednou") i na záhadu podivného zřícení budov WTC v New Yorku (jak mohla dvě letadla nárazem zlikvidovat tři budovy), už Vás asi nikdo k jejich splnění nevyzve.

Jsou důležitější věci. Začal bych prostudováním si historie. Pro začátek stačí posledních 100 let.

Autor: Vladimír Zeman | karma: 13.40 | přečteno: 333 ×
Poslední články autora