Už toho bylo dost, pravila britská premiérka.

Dost toho bylo už dávno. Proto jste si zvolili brexit, abyste mohli řešit důležité věci po svém, nemuseli jste čekat až vám to Brusel schválí. Ono by se to mohlo řešit v evropském parlamentu a to by nemuselo dopadnout k prospěchu

věci. Stejně jsem ovšem zvědav, jak bude Velká Británie postupovat v řešení teroristických útoků. On ten fakt, že ty poslední útoky v Manchesteru a v Londýně provedli rodilí Britové, určitě na klidu nikomu nepřidá. Jak se může zradikalizovat a proč se zradikalizuje občan, který před ničím neutíká, ani před válkou, ani před bídou. Žije v zemi, kam se snaží dostat tisíce migrantů, kteří tuto Británii považují za ráj na zemi, ráj ve kterém se jim dostane ochrany před násilím a bídou - aspoň tak se nám to snaží vykreslit madame Merkelová a spolu s ní desítky neziskových organizací, které na migraci profitují.

V Manchesteru vraždil terorista, který měl vystudované dva ročníky na univerzitě - tak to aspoň prošlo médii. Tedy nikdo, kdo by neměl nějaký životní cíl, nějak se uplatnit ve společnosti. Odjel do staré vlasti svých rodičů, do Libye, a vrátil se jako vraždící monstrum. To je to vážně tak jednoduché? Starosta Londýna, muslim, který má své kořeny taky někde jinde. Mluví se o věhlasném chirurgovi, který obětavě ošetřuje zraněné po útoku v Londýně. Už podle jména, jeho předkové žádná stará konzervativní anglická rodina nebude. Čeho se mají vyšetřovatelé a tajné služby chytit? Je tolik v té zemi vážených, vzdělaných a pracovitých občanů s muslimskou vírou z rodin přistěhovalců, že něčeho se chytit, někde udělat startovní čáru, bude pro policii velmi těžké.

Asi zase nezbývá než čekat, kdy se něco nového stane. Pak se na vyšetření případu vrhnou tisíce policistů a armáda, po ulicích budou chodit armádní hlídky z dlouhými zbraněmi a bude se čelit útoku médií, že přece toho policisté znali, na toho upozorňovali sousedé, že byl nějakej divnej.

Bezpečnostní služby v Evropě mají vytipovaných 20000 potenciálně podezřelých, z toho 3000 velmi nebezpečných radikálů. Zasáhnout nemůžou, protože by jim mohli narušit jejich práva. Po útocích v Bruselu se psalo, že v bruselské čtvrti Moelenbeck se ukrývá mnoho organizovaných skupin radikálů. Výsledek? Rada turistům - nechoďte tam, není tam bezpečno. Takových čtvrtí je v evropských městech hodně, v Anglii dokonce celá menší města, která se turistům nedoporučují.

Evropa ani nadále nic neřeší. Nedávný summit NATO se předvedl opět jenom svou nenasytností po financích, NATO vůbec nemá v plánu se zapojit do migrační krize. Co vlastně předvádí, kromě planých výhrůžek Rusku? Migrační krizi nikdo neřeší, Německo má nějak zařazených asi 40000 migrantů, dalších 960000 je bezprizorních. A další se na Evropu valí dál. Jenom za první kvartál 57000 přes Itálii.

Spolek Merkelová, Obama, papež František je narušen odchodem Obamy, snad spojení Trump - Mayová přinese nějaká řešení. Bylo by opravdu načase.

Autor: Vladimír Zeman | úterý 6.6.2017 7:21 | karma článku: 30,16 | přečteno: 854x
  • Další články autora

Vladimír Zeman

Hoří a u nás? - a tak hodně?

27.7.2022 v 11:37 | Karma: 31,13

Vladimír Zeman

Nás se Unie fakt bát nemusí.

1.7.2022 v 11:40 | Karma: 32,03

Vladimír Zeman

Premiérova promluva k národu.

23.6.2022 v 16:20 | Karma: 39,34

Vladimír Zeman

Je těžké ve vládě být.

30.5.2022 v 11:24 | Karma: 34,33

Vladimír Zeman

Laikovi nezbývá než se divit.

26.5.2022 v 11:13 | Karma: 34,88

Vladimír Zeman

Něco o kolektivní vině.

25.4.2022 v 11:51 | Karma: 35,26
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik