Úkolem dne je nepovolit.

Kdo koho úkoluje? Podle Zaorálka Babiš paní náměstkyni Schillerovou, pravdivější verze ale bude, že Evropský parlament pana premiéra Sobotku. A že Evropský parlament páky má. 

Ono to v Evropské unii skřípe jako nikdy. Už letité případy protestů proti Lisabonské smlouvě ještě Brusel ustál. Referenda ve Francii a v Nizozemsku se anulovaly jako hloupý vtip, v Irsku se hlasovalo tak dlouho, dokud výsledek nebyl ten správný. Tehdy ale šlo pouze o správnou "zakřivenost banánů", a tak se lid evropský unijní bavil. Ono to zas je docela dobrý, můžem cestovat kam chceme, křižují nám to tady kamiony se zbožím, plný pulty zboží, co by si člověk mohl přát víc.

Jen do té doby, než se muselo začít něco opravdu závažného řešit. Neschopnost bruselského molochu něco racionálně řešit, velká migrační krize, reálné ohrožení obyvatel Evropské unie. A události nabraly rychlý spád.

Brexit je něco, co totálně architektům evropské integrace ujelo. To už se stát nikdy nesmí, znělo unisono z Bruselu. Logický závěr - zákaz referend. Jenže jsou tu pohříchu volby - kterej čert to vymyslel. A ulétly nám americké prezidentské volby, rána snad ještě větší než brexit. Nizozemské volby se ještě ustály, předtím těsně rakouské prezidentské a to jenom díky masivní kampani veřejnoprávních médií (tak snadno ovladatelných). Vrchol zatím byly francouzské prezidentské volby, jejichž výsledek přijal Brusel s huronským jásotem. Tolik investovaného úsilí do výsledku druhého kola voleb a přitom nic moc. Ani Macron přece není ten úplně nejlíp. Ta správná strana, socialisti, úplně vyhořela. A Le Pen neměla žádný špatný výsledek.

A do toho problém v Česku. Prezident, který si jede do Číny, tam se bratří s Putinem a na scéně parlamentní září jako meteor Andrej Babiš se svým hnutím. A volby, zas tu jsou ty nešťastné volby. A Babiš  je kamarád s prezidentem Zemanem. A Zeman podpoří Babiše a Babiš v prezidentské volbě Zemana. Zase jim tam v tom Bruselu něco uniklo. A tak do toho. Vyvolat vládní krizi, znásilnit veřejnoprávní média, postavit mimo zákon facebook, twitter a všechny servery, které mají názory na věc. A koho tím zaúkolovat? Socialisty, jako vždy. Že na to naskakují u nás i rádoby pravicové strany je jejich omyl, ty sžírá krutá závist. Ale co předvádí Sobotka a jeho boys? No volby ukážou.

Maďarsko je už dobu mimo mísu, Polsko se stalo problémovým členem EU, teď to vypadá i na Česko, které má pořád tendenci si dělat co chce. Ono ani to Slovensko není žádným příkladným členem. A teď se do toho blíží i vládní krize v Rakousku. Vypadá to na předčasné volby.

Země bývalého sovětského bloku jsou logicky v Evropské unii problém. Zažily si svoje a nenaskakují tak snadno na každou "ptákovinu", která se narodí v Bruselu. Jejich lid má sloní paměť. Ten neoblbnete rohlíkem, nebo "zakřiveností banánů". Mělo by se něco změnit, něco dělat jinak, aby porobený evropskounijní lid začal zase šlapat. 

Autor: Vladimír Zeman | úterý 16.5.2017 7:37 | karma článku: 38,44 | přečteno: 2134x
  • Další články autora

Vladimír Zeman

Hoří a u nás? - a tak hodně?

27.7.2022 v 11:37 | Karma: 31,13

Vladimír Zeman

Nás se Unie fakt bát nemusí.

1.7.2022 v 11:40 | Karma: 32,03

Vladimír Zeman

Premiérova promluva k národu.

23.6.2022 v 16:20 | Karma: 39,34

Vladimír Zeman

Je těžké ve vládě být.

30.5.2022 v 11:24 | Karma: 34,33

Vladimír Zeman

Laikovi nezbývá než se divit.

26.5.2022 v 11:13 | Karma: 34,88

Vladimír Zeman

Něco o kolektivní vině.

25.4.2022 v 11:51 | Karma: 35,26
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik