Vladimír Zeman

Poslanče usmaž si svého Babiše.

11. 05. 2017 7:39:15
To máme sněmovnu. Včerejší smršť nesmyslů a zbabělých útoků mě připomněla druhou volbu prezidenta Klause. Tehdy byla reakce správná, nechť prezidenta volí přímo voliči. A je to tu zas. Argument, neargument, hlavně, že se nadává.

A přitom to tak složité přece není. Krizi odstartoval premiér Sobotka svým televizním oznámením demise vlády. Televize je mocné médium, všichni to viděli a slyšeli. Prezident vytvořil kulisu pro přijetí demise, a premiér si to rozmyslel. Prezident se slovy: "Aha budeš mít brífink Bohušu" odešel, protože brífink původně neměl být a on se nechtěl zúčastnit. Tolik k věci prezident Zeman. Nevím kde udělal chybu.

A jestli je ústava nadřazena koaliční smlouvě? Není, protože ty dvě věci spolu vůbec nesouvisí. Koaliční smlouva umožňuje činnost vlády, bez té by to nešlo. Takže je víc. Navíc ústava není smlouva, ale zákon. Každá smlouva, kterou mezi sebou uzavřou dva lidi, je to nejvíc, co může být. Smlouvu lze samozřejmě vypovědět, zákon (ústavu) nikoliv. Koalice padá vypověděním, jedné, dvou, nebo všech třech stran. Žádná ústava to nemůže napadnout. Snad to těm senátorům, co už zase obviňují prezidenta z velezrady (už to tu bylo za Klause), pan předseda Rychetský vysvětlí.

Prezident by v době krize neměl odcestovat ze země. Pravil pan Bělobrádek. Někdo si tam dokonce přisadil, že čeká od prezidenta činy, ne odjezd do Číny. Přitom ze země odjel hlavní aktér krize, premiér Sobotka. Pan Tomio Okamura měl jako jeden z mála podnětný projev. Česká televize, jako veřejnoprávní medium, je velmi silně tendenční, jako všechna veřejnoprávní média členských států Evropské unie, úkolována evropskou komisí.

Vše ostatní je už jen takový pel-mel. Nezákonné nahrávky přece dolní komora parlamentu vůbec nemůže projednávat. A takové nahrávky mohou být vždycky jenom nezákonné. Sněmovna musí odmítnout se o tom vůbec bavit. Optimalizace daní, je něco, co využívá každý plátce daní ve svém daňovém přiznání. To asi ví každý, jenom poslanci za TOP a ODS nikoliv. Každopádně konat musí orgány činné v trestním řízení, tedy žádný sebechytřejší poslanec.

Pan předseda Babiš vnesl do politiky racionální uvažování, logiku. On jediný přišel do politiky čistý jako lilium. "Jsem nestydatě bohatý, mohl bych si koupit tryskáč a uletět na druhou stranu zeměkoule. Chci ale pracovat pro tuto zem. Zvolili jste si mě a tak pracovat budu". To byla jasná řeč, proto ho lidi volilia já věřím, že zase budou volit.

Jeho snaha narovnat podnikatelské prostředí, nutně bolestivě někomu přišlápla malíček. Obhájit se před sněmovnou nemůže. Není komu, jsou tam hluší a nechápaví. Věru smutný pohled na naší politickou scénu.

Autor: Vladimír Zeman | karma: 35.92 | přečteno: 920 ×
Poslední články autora