Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Babiš obhájil, startuje druhá etapa EET.

Obojí se čekalo, takže žádné překvapení. Hnutí Ano je velmi populární, jejich předseda zapůsobil na tom zatuchlém parlamentním dvorečku jako bomba. Podobně jako Trump v Americe. Nezůstane kámen na kameni.

A to je dobře. Mluví se otevřeně, věci se pojmenovávají pravými jmény. To samozřejmě vyvolává zděšení starých parlamentních struktur, kteří nic jiného než sedět ve sněmovně neumějí. Na tuto vlnu je naladěn i prezident Zeman, který se rozhodně neostýchá říct všechno naplno, to jest tak, jak to cítí v podstatě většina lidí. A proto jsou populární, jak prezident, tak předseda Babiš.

V nedělní Partii na Primě byl slyšet Jiří Pospíšil. Znali ho všichni jako populárního mladého ministra za ODS. Dnes je europoslancem s podporou TOP 09. Zhodnotil první etapu EET, padlo i jisté očekávání, že půjde do prezidentské volby. Po jeho zhodnocení první etapy EET ovšem podle mého názoru vypadává.

Pivovary mu předložily seznamy venkovských hospod, které kvůli EET zbankrotovaly. Ty hospody, kam přicházejí sousedé na pivo a partičku mariáše. Tak pro tyto hospody je EET likvidační. Je to mladý člověk, zřejmě nepamatuje hospody za minulého režimu a ještě v začátcích 90-tých let. Se směrnicemi EU a velké moci hygieny se hodně změnilo. V hospodách, kde se chodilo s prominutím čůrat do asfaltového žlábku, odtoková gule byla většinou rychle ucpaná odhozenými vajgly, odtok byl v lepším případě do nějaké žumpy, v horším na hnůj za hospodou, většinou ale ucpaná gule způsobovala, že člověk chtě, nechtě musel do toho šlápnout a stát v tom dokud své pnutí neuvolnil. Směrnicemi hygieny a EU bylo nutno tyto věci rychle napravit. To jest projekt, stavební povolení, stavbu nového hygienického zařízení. Evidentně dražší záležitost než nějakých deset tisíc za přístroj EET, dalších možná deset tisíc za notebook, což jsou navíc hodnoty jednorázové. Postavení nového hygienického zařízení je nezlikvidovalo, nějakých 20 tisíc do EET a PS zařízení je jejich konec? Co zákaz kouření? Ti strejdové u toho mariáše přece vždycky kouřili. Ani to je nelikviduje?

A naučit se pracovat s počítačem? To je tak jednoduchý, že jde jenom o to chtít. Jestli to někdo zásadně odmítá, pak opravdu nemůže podnikat. V žádném oboru, protože objednávky materiálu, zboží, stejně jako fakturování, účtování už může jít jenom elektronickou cestou. To jest zpracování počítačem a odeslání dat přes internet. Doba, kdy hospodský dělal čárky na porcelánový tácek, je dávno pryč.

Proč se pan Pospíšil nezmínil o provozu vinoték. Byl přijat velmi kontroverzní zákon, který zakazuje prodej stáčeného vína. Může se prodávat jenom ve vinotékách, které jsou v majetku výrobců vína. To je pane Pospíšile diskriminační zákon. Zakazuje podnikání v obchodu s vínem. Majitelé vinoték, kteří nejsou výrobci, ale obchodníci, nemají žádný problém s EET, ale je jim jejich způsob podnikání znemožněn. Vyhovělo se silné skupině moravských výrobců vína, kterým nejde o nic jiného, než o vyšší a vyšší zisky. Proč může hospoda prodávat sudové pivo, ale vinotéka sudové víno ne? Protože cena kvalitního nalévaného vína je řádově nižší, než cena těch patoků, které se prodávají v lahvích v supermarketech. Velké moravské vinařské podniky chtějí od malých vinařů víno vykupovat. Zmíněný zákon má zabránit tomu, aby tito malí vinaři prodávali své víno sami. Obchodníkům do jejich vinoték. Že bych zaznamenal nějaké zastání majitelům těchto vinoték, jsem si nevšiml.

EET je předepisováno správně. Nemá to nic s jalovými výtkami, že snad na to doplatí ti poctiví. Pan Jiří Pospíšil byl vždy politik s vysokým morálním kreditem, myslí, že takové jalové výpady on dělat nemusí. Zvlášť jestli půjde do boje o hrad. Sám řekl, že by do toho šel i proto, aby tomuto úřadu dodal vážnost a lesk.

 

Autor: Vladimír Zeman | pondělí 27.2.2017 9:47 | karma článku: 18,70 | přečteno: 626x
  • Další články autora

Vladimír Zeman

Paní Ursula zastropuje cenu ruského plynu.

Jak to chce udělat? Zastropuje stejnou cenu pro celou EU? Tedy my budeme platit stejnou cenu jako Němci? Hráblo jí, nebo nedohlédne dál, než z okna své kanceláře na okap vedlejšího bruselského paláce?

3.9.2022 v 10:33 | Karma: 38,66 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Návštěva Nancy přinesla tolik potřebný klid do regionu?

Zahraniční politika Spojených států nemá chybu. Rusko za agresi proti Ukrajině se snaží potrestat absolutní izolací Ruska. Takže výlet šéfky Kongresu USA do Tchaj-wanu přinesl opak.

9.8.2022 v 9:21 | Karma: 35,17 | Přečteno: 1005x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Partie na Prima News řešila požár a drahotu.

Obé si vyžaduje komentář. Normální, nezaujatý, logický pohled na věc. Pohled na naší přírodu, v druhém případě pak na absurdity, které mají za následek tak vysoké ceny všeho.

1.8.2022 v 11:43 | Karma: 35,44 | Přečteno: 1133x | Diskuse| Společnost

Vladimír Zeman

Hoří a u nás? - a tak hodně?

Tragédie, která postihla oblast Českosaského Švýcarska je zřejmě dosud největší. Strmé srázy, rokle, hala bala přes sebe poházené suché, kůrovcem zničené stromy. A všude spoustu suchých větví, vysoká podestýlka suchého jehličí.

27.7.2022 v 11:37 | Karma: 31,13 | Přečteno: 767x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Takže snížit spotřebu plynu o 15%.

Vymyslela Evropská komise. A hned, samozřejmě, kdo by snad nesouhlasil, tak sankce. Protože musíme být odhodlaní, semknutí. Protože Rusko a jejich zemní plyn je přece špatně. Řekla Amerika.

22.7.2022 v 10:05 | Karma: 36,88 | Přečteno: 1229x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejsem nominována na eurokomisaře, řekla v debatě pro studenty Nerudová

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  9:52

Přímý přenos Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která je...

Tohle je nenávist, řekl o protestech za Gazu Trump. Kampus stále nevyklidili

26. dubna 2024  9:29

Kolumbijská univerzita v New Yorku odložila ultimátum, podle něhož měli protestující propalestinští...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik