Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nový národní sport Česka - biatlon.

Díky mimořádné generaci biatlonistů Vítkové, Koukalové, Šlesingera, Moravce a dalších  se tato sportovní disciplína stala novým národním sportem Čechů. Řada úspěchů v závodech, obdivuhodná bojovnost ctí tyto skvělé sportovce.

Řekl bych - nepokažte si to. Nenechte se vtáhnout do hnusných zákulisních čachrů, do politiky, která do sportu nepatří. To všechno jsou věci bafuňářů, kteří sledují své politické a mnohdy i soukromé cíle. Už jste se kvalifikovali svými výkony a svým chováním na posty, kdy jste sledováni a obdivováni stejně jako Jágr, jako sportovci, kteří zvedají české sebevědomí. A to je hodně.

Úlet Martina Fourcada, kdy v přímém přenosu napadl ruského biatlonistu Loginova, je něco, co se stávat nemá. A v podstatě tichý souhlas komise rozhodčích, která neuznala protest ruské výpravy. To je další ukázka ubohosti, která se ve sportu usadila. K tomu patří i odebrání pořadatelství světového poháru v Soči pro skeletonisty a v novém moderním biatlonovém areálu v Rusku. Jak jinak proti tomu působí smířlivé gesto Shipulina směrem k Foucardovi. Snad se francouzský genius aspoň na chvíli propadal hanbou.

Odhalování dopingu laboratoří WADA a McLarenova zpráva mají jeden zásadní nedostatek. K odhalování dopingu dochází pozdě. Trestat sportovce dnes za pozitivní vzorek z olympiády v Pekingu, Londýně nebo v Soči, mohla vymyslet jen arogantní hlava. Ten sportovec už třeba ani nezávodí, skončil. Byl to ovšem profesionál, celá léta se svým závoděním živil, jeho sportovní kariéra mu vynesla dobrý, pohodlný život. Tady se přece nelze spokojit jen s odebráním zlaté medaile, ale je nutné soudně zpochybnit i další jeho příjmy. A co ti, co skončily těsně za ním? Mohli brát lepší peníze, kdyby ten hříšník byl odhalen hned a k dalšímu závodu nebyl připuštěn. A to nejen v tom Pekingu, ale v celém dalším období jeho kariéry. Měla by se snést smršť trestních oznámení, kvůli sníženému zisku. Aby to nebylo jenom o Rusech, co třeba Nesta Carter, který ovlivnil i příjmy zbožtělého Bolta? Ten musí vracet zlatou medaili a příjmy i z dalších závodů, kde spolu s Carterem ve štafetě startoval?

K řízenému lékaři kontrolovanému dopingu se přihlásil Lenz Armstrong. Vyšly kvůli tomu knihy, proces řízeného dopingu byl dlouhodobý. Dnes je nám doping prezentován jako nález zakázané látky v jednom vzorku. Tenistka Šarapovová se dlouhodobě léčila s alergiemi lékem, který do konce prosince nebyl na seznamu zakázaných látek. V lednu dalšího roku už ano. Vzala si ho (možná, že se to musí dobrat jako antibiotika), a bylo to. Přiznala užívání léku, přijala trest, je zpátky. Hodí po ní nějaká frustrovaná tenistka raketou? Doufám, že ne. Léky vůbec by ze seznamu dopingu měly zmizet. V každém je totiž nějaká droga a sportovci sami často přiznávají, že se necítili zdravotně v pořádku. "Něco" je postavilo na nohy, aby mohli startovat. To něco byl lék, to jest samozřejmě droga.

Aby WADA byla skutečně věrohodná, měla by oznámit, které sportovce, z které země zrovna prověřuje. Ale ty všechny, nejen nějaký výběr. A pod kontrolou výsledky zveřejnit. Aby to nedopadlo jako když se vyšetřovala úplatkářská aféra v českém fotbale, "je tu připraveno třicet kapříků" pamatujete? Večer v televizi řekl pan Károlly, šéf disciplinární komise: "Teď máme na programu Spartu, nějaké indicie tu jsou". Ráno druhý den úplatkářská aféra skončila. Hotovo, konec.

Doping je věc čistě individuální. Že by byl nějak řízen státními orgány je hloupost. Zvlášť u Ruska to postrádá logiku. Tam má sport dlouhodobou tradici, sportovců je hodně, nominace probíhají na nominačních závodech. Konkurence je to, proč by byl státem řízený doping nesmyslný. Jestli jsou někteří přední sportovci z dopingu usvědčení, pak je to jenom a jenom jejich věc. Stát reprezentují pouze ti, kteří prošli nominacemi. Tak to ostatně dělá třeba Amerika. Obviňování Ruska ze státem řízeného dopingu je nesmyslný, hloupý. politický nátlak.

Autor: Vladimír Zeman | pondělí 13.2.2017 12:09 | karma článku: 19,80 | přečteno: 532x
  • Další články autora

Vladimír Zeman

Paní Ursula zastropuje cenu ruského plynu.

Jak to chce udělat? Zastropuje stejnou cenu pro celou EU? Tedy my budeme platit stejnou cenu jako Němci? Hráblo jí, nebo nedohlédne dál, než z okna své kanceláře na okap vedlejšího bruselského paláce?

3.9.2022 v 10:33 | Karma: 38,66 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Návštěva Nancy přinesla tolik potřebný klid do regionu?

Zahraniční politika Spojených států nemá chybu. Rusko za agresi proti Ukrajině se snaží potrestat absolutní izolací Ruska. Takže výlet šéfky Kongresu USA do Tchaj-wanu přinesl opak.

9.8.2022 v 9:21 | Karma: 35,17 | Přečteno: 1005x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Partie na Prima News řešila požár a drahotu.

Obé si vyžaduje komentář. Normální, nezaujatý, logický pohled na věc. Pohled na naší přírodu, v druhém případě pak na absurdity, které mají za následek tak vysoké ceny všeho.

1.8.2022 v 11:43 | Karma: 35,44 | Přečteno: 1133x | Diskuse| Společnost

Vladimír Zeman

Hoří a u nás? - a tak hodně?

Tragédie, která postihla oblast Českosaského Švýcarska je zřejmě dosud největší. Strmé srázy, rokle, hala bala přes sebe poházené suché, kůrovcem zničené stromy. A všude spoustu suchých větví, vysoká podestýlka suchého jehličí.

27.7.2022 v 11:37 | Karma: 31,13 | Přečteno: 767x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Takže snížit spotřebu plynu o 15%.

Vymyslela Evropská komise. A hned, samozřejmě, kdo by snad nesouhlasil, tak sankce. Protože musíme být odhodlaní, semknutí. Protože Rusko a jejich zemní plyn je přece špatně. Řekla Amerika.

22.7.2022 v 10:05 | Karma: 36,88 | Přečteno: 1229x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Lídr kandidátky AfD propustí asistenta podezřelého ze špionáže, do voleb půjde

24. dubna 2024  10:12,  aktualizováno  10:32

Europoslanec a lídr kandidátky Alternativy pro Německo (AfD) Maximilian Krah i přes obvinění svého...

Žena, která skočila s dětmi do Macochy, nechala dopis. Policie případ odložila

24. dubna 2024  10:22

Sebevražedný skok ženy se dvěma malými dětmi do propasti Macocha v Moravském krasu loni v létě...

Vyberte si jednotku a pozici. Ukrajina se snaží nalákat nové rekruty

24. dubna 2024  10:01

Daleko od zákopů, v nových centrech po celé Ukrajině, nabízejí civilní náboráři vyzbrojení...

KOMENTÁŘ: Na vině je přece vždycky žena... Feriho případ odstartoval změny

24. dubna 2024

Premium Tři roky nepodmíněně a zaplacení odškodného třem obětem. Takovým potvrzením rozsudku v pondělí...

  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik